18 Νοεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜ. Τ.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΚ. 30100
ΤΗΛ. 26410 21668, FAX 26410 48078
ΑΓΡΙΝΙΟ 17/11/2010

Μήνυμα για την επέτειο 
του Πολυτεχνείου.

Οι ομοιότητες της επετείου του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 και το Νοέμβριο του 2010.
Το Νοέμβριο του 1973, ο ξεσηκωμός των φοιτητών της Νομικής και του Πολυτεχνείου είχε ιδιαίτερη σημασία. Οι νέοι ξεσηκώθηκαν, αντιστάθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν, υπέρ του ύψιστου δικαιώματος της ελευθερίας στην ζωή και στην έκφραση των απόψεων. ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Τίμησαν τον πρωτεύοντα ρόλο που πρέπει να κατακτά...
η νεολαία της κάθε εποχής. Αυτόν της πρωτοπορίας μέσα από ξεκάθαρες πρωτοβουλίες.
Οι περισσότεροι οικογενειάρχες ήταν βολεμένοι και περιορίζονταν σε βουβές κριτικές κατά του καθεστώτος.
Οι φοιτητές σκαρφάλωσαν στα κάγκελα μπήκαν στο Πολυτεχνείο, έκλεισαν την σιδερένια πόρτα και τα έβαλαν με τους δικτάτορες. Τα έβαλαν με την χούντα. Τότε όταν λέμε χούντα, εννοούμε την κανονική χούντα της εποχής (φυλάκιση, εξορία, βασανιστήρια), με τα τότε ΜΜΕ που την στήριζαν.
Η πληροφόρηση ήταν λειψή, η ενημέρωση μονομερής, και όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Το ραδιόφωνο έπαιζε εμβατήρια και η  τηλεόραση έπαιζε τους δικτάτορες. Όποιος τολμούσε να μιλήσει ενάντια στο καθεστώς κινδύνευε.
Τον αγώνα τους τον σέβονται όλοι και τους είμαστε ευγνώμονες. Ίσως να μην έκαναν σπουδαία πράγματα, να μην είχαν το αποτέλεσμα που ήθελαν, έβαλαν όμως τότε ένα μικρό λιθαράκι για την κατάκτηση της ελευθερίας.
Σήμερα οι ομοιότητες είναι τραγικές. Το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επίκαιρο.
Μπορεί να μην υπάρχουν τανκς. Υπάρχει όμως η ανεργία των νέων. Η παιδεία υποβαθμίζεται τραγικά και σκόπιμα. Είναι μόνο για τους έχοντες. Η δημοκρατία μέσα από την προπαγάνδα των ΜΜΕ είναι δέσμια. Η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης περιορίζεται, καθώς προβάλλονται μόνο οι απόψεις των αρεστών της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης, μέσα από τα καταχρεωμένα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Η πραγματική εικόνα διαστρεβλώνεται.

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου