10 Απριλίου 2011

Ο κ. ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ κ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ;


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: 
"Πότε επιτέλους ο Δήμαρχος Αγρινίου θα αρκεστεί στα καθήκοντά του και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης, χωρίς να επιθυμεί να αναλάβει και τα καθήκοντα του κ. Πεταλωτή;"


Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής 8 Απριλίου 2011 ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΔΥΤΙΚΑ FM. Όπως μας πληροφόρησαν ακροατές του σταθμού, αλλά και όπως οι ίδιοι ενημερωθήκαμε από την εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (ημερομηνία έκδοσης Σάββατο 9 Απριλίου 2011 – φύλλο 2601 – σελίδα 5) ο Δήμαρχος Αγρινίου επιχείρησε σε αυτή του τη συνέντευξη μεταξύ άλλων να απαξιώσει το αίτημα της έκτακτης σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου, που ζήτησε με ανοιχτή επιστολή του ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Αρχηγός της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Δημήτρης Σταμάτης.
Από όσα αναφέρονται σ’ αυτή (μπορείτε να δείτε  ΕΔΩ ) και με την επιφύλαξη να επανέλθουμε από την στιγμή που θα έχουμε το ηχογραφημένο αντίγραφο αυτής της συνέντευξης, οφείλουμε να σημειώσουμε και να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
1ον) Η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ενδιαφέρεται για τα ουσιαστικά και δεν αρκείτε στις διαβεβαιώσεις κανενός, ιδιαίτερα δε εκείνων όσων...
επί «δωδεκαετία», όπως αναφέρουν σε Δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Σύλλογοι των φοιτητών ΔΕΑΠΤ – ΔΠΦΠ – ΔΠΠΝΤ (Δείτε ΕΔΩ ), απουσίαζαν και παρέμειναν «αδρανής “διοικώντας” στην ουσία από απόσταση, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου», αναδεικνύοντας τον τρόπο λειτουργία της Διοικούσας Επιτροπής, αδράνεια την οποία κατήγγειλε και ο Αρχηγός της Μείζονος Μειοψηφίας σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
2ον) Εάν ο κ. Μοσχολιός «δεν κατανοεί», όπως ανέφερε, «ενέργειες και πρωτοβουλίες όπως αυτή της αναστολής λειτουργίας του Τμήματος Περιβάλλοντος» τότε δύο τινά συμβαίνουν: Ή ποτέ δεν τον ενδιέφερε να κατανοήσει, γεγονός το οποίο δεν ισχύει, αφού η δυνατότητα αντίληψης του είναι εξαιρετική ή αυτό που κατανοεί δεν έχει την τόλμη να το διατυπώσει με ευκρίνεια και διαφεύγει με την  παρακάτω διατύπωση: «Κάποιοι καθηγη­τές θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ό­τι το Πανεπιστήμιο είναι αυτόνομο», «θα πρέπει να σχεδιάσουν πλέον τις προ­σωπικές τους επιδιώξεις και στοχεύσεις σ' αυτό το αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος», όπως μεταφέρει τα λόγια του ο κ. Μπερίκος.
3ον) Κακώς ο κ. Παύλος Μοσχολιός συμπεραίνει, στη λογική και στο μέτρο πάντα που επιθυμεί να μας συμπεριλάβει στο αδιευκρίνιστο και προσβλητικό «κάποιοι», ότι επιχειρούμε να εντάξουμε «τις κινητοποιήσεις», των φοιτητών «στο πλαίσιο της υπονόμευσης του Πανεπιστημίου, που επιχειρούν ορισμένοι». Το μέλημα μας είναι να δοθεί επίσημο βήμα στους φοιτητές, αλλά και στο σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Ελλάδας, τον πολιτικό κόσμο του νομού και την τοπική κοινωνία να τοποθετηθούν για τον τρόπο που οι ίδιοι βλέπουν και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που τους απασχολούν και να υποδείξουν λύσεις, τις οποίες η Δημοτική Αρχή, η πολιτική ηγεσία του τόπου και η τοπική κοινωνία αφού συζητήσει και τις συνδιαμορφώσει να αγωνιστεί γι’ αυτές.
Είτε το επιθυμεί ο Δήμαρχος Αγρινίου είτε όχι, το ζήτημα του Πανεπιστημίου αφορά πρώτα – πρώτα την Ακαδημαϊκή Κοινότητα της πόλης και κατόπιν όλους μας. Αυτό σημαίνει σεβασμός στη λειτουργία του ιδρύματος
4ον) Πότε επιτέλους θα πει τα πράγματα με το όνομά τους; Ποιους φοβάται και γιατί; Πότε θα αντιληφθεί το μεγάλο κακό που κάνει στα συμφέροντα της πόλης, όταν η συμμετοχή του στο διάλογο υποκρύπτει απειλές προς την ακαδημαϊκή κοινότητα.
5ον) Η καλή λειτουργία απαιτεί υποδομές. Η προσπάθεια να κατηγορηθεί η προηγούμενη κυβέρνηση με την αναφορά της μη ένταξης της κατασκευής των υποδομών στο ΕΣΠΑ δεν πείθει κανέναν, αφού όπως ο ίδιος παραδέχεται «στο ΕΣΠΑ δεν προβλέπονται υποδομές για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».
6ον) Επί αυτών όμως αξίζει να μεταφέρουμε επακριβώς το κείμενο του κ. Μπερίκου από τη προαναφερόμενη έκδοση της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ: «ο κ. Μοσχολιός δυστυχώς δεν μπορούσε να πει τίποτε διαφορετικό απ' το ... “η συγκυρία είναι τέτοια που δύσκολα θα έχουμε τώρα κάποια σημαντική εξέλιξη”! Δη δει Χρημάτων ...  Στην παρατήρηση ότι η παραχώρηση των 178 στρ. στο παλαιό αεροδρόμιο», συνεχίζει ο κ. Μπερίκος, «έχει ημερομηνία λήξεως (κι αυτή πλησιάζει) ο δήμαρχος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ουσιαστικά ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις η παραχώρηση ανανεώνεται, σχεδόν αυτόματα».
7ον) Να ενημερώσουμε τον κ. Μοσχολιό ότι το συγκεκριμένο «καθησυχαστικό του», αντί να μας καθησυχάζει μας ανησυχεί ακόμα περισσότερο, αναδεικνύοντας την έπαρση με την οποία αντιμετωπίζει τα προβλήματα.
8ον) Τα «οράματα» της κ. Διαμαντοπούλου, ιδιαίτερα τα πρόσφατα τα γνωρίζουμε: Συγχωνεύσεις γυμνασίων και δημοτικών, συρρικνώσεις πόρων και καταργήσεις σχολείων.
9ον) Για όσα αφορούν τα «πρότυπα» Πανεπιστήμια, που έχει κατά νου η κ. Υπουργός, θα περιοριστούμε πάλι στη θέση του κ. Μπερίκου, ο οποίος, όπως θα αντιληφθείτε, σημειώνει μεν το ένα, σημειώνει όμως και το άλλο λέγοντας ότι: «Χωρίς υποδομές αυτά πάνε περίπατο».
10ον) Μας προβληματίζει το γεγονός της αλλαγής του πεδίου του διαλόγου που αντιπαραθέτει ο Δήμαρχος Αγρινίου στο αίτημα του Αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας. Γιατί άραγε;
Μέχρι πρόσφατα πεδίο αυτού του διαλόγου και μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα ήταν η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Τώρα γιατί το πεδίο πρέπει να αλλάξει; Γιατί δηλαδή ο Δήμος να μην πάει εξοπλισμένος με μια πρόσφατη απόφαση σε αυτή την συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου και με συγκεκριμένες λύσεις, στις οποίες θα συμφωνήσουν οι φοιτητές, οι καθηγητές, η Διοικούσα, οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και οι Βουλευτές; Το ερώτημα είναι ρητορικό, αφού όλοι στο Δήμο γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει ο κ. Μοσχολιός την μια αντίδραση ή την άλλη.
11ον) Το αίτημα για σύγκλιση ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ θα κατατεθεί την Δευτέρα, αφού πρόθεση του κ. Σταμάτη είναι αυτό να αποτελέσει πρωτοβουλία όλων των Συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου. Όσο για την υποτιθέμενη πρόσκληση του Βουλευτή και Αρχηγού της Μείζονος μειοψηφίας στη συνεδρίαση της Διοικούσας του Πανεπιστημίου με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου και την πολιτική ηγεσία του τόπου την Μεγ. Δευτέρα, αλλά και για τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη του ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο κ. Σταμάτης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Πότε επιτέλους ο Δήμαρχος Αγρινίου θα αρκεστεί στα καθήκοντά του και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης, χωρίς να επιθυμεί να αναλάβει και τα καθήκοντα του κ. Πεταλωτή; Εκπρόσωπο, εξ όσων γνωρίζουμε, η Κυβέρνηση έχει και στην Ελλάδα και στον νομό».
12ονΣεβόμαστε κάθε άποψη, ιδιαίτερα δε την άποψη κάθε μέλους του δημοσιογραφικού κόσμου της περιοχής. Στο μέτρο όμως, και κάθε φορά που η συμβολή μας, η συμμετοχή μας και οι πρωτοβουλίες μας στη συζήτηση των θεμάτων που αφορούν το Δήμο και την περιοχή, χαρακτηρίζονται ως ενέργειες που ξωκύλουν τη συζήτηση, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση ή διφορούμενη απόδοση, με λύπη θα αναρωτιόμαστε, αν στην απαξίωση του θεσμικού ρόλου της αντιπολίτευσης του Δήμου, συμμετέχουν και οι δημοσιογραφικές γραφίδες εκείνες, που με πρωτοσέλιδους τίτλους δύο μέρες πριν από την συγκεκριμένη έκδοση του Σαββάτου, «έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου», κάνοντας λόγο για «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ». (Δείτε ΕΔΩ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου