28 Οκτωβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Η σημερινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι ιδιαίτερα σημαντική εθνικά. 
Tην 28η Οκτωβρίου του 1940, ο Μεταξάς και η Ελλάδα είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στις σιδερόφρακτες στρατιές του άξονα.
Είναι η επέτειος μιας  πραγματικής εποποιίας. Έρχεται να μας θυμίσει μια εποχή, που αν και κανείς δεν το περίμενε,
εν τούτοις ήταν μια εποχή που γέννησε ήρωες.
Διότι πολέμησαν οι Έλληνες με φρόνημα και λεβεντιά, με Ελληνική ψυχή. Λες και  όλες οι ξεχασμένες αρετές των Ελλήνων μπήκαν και κέρδισαν εκείνον τον πόλεμο.

«Στο εξής δεν θα λέγεται ότι οι Έλληνες πολεμούν ως ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες.» (We will not say thereafter that the Greeks fight like heroes, but heroes fight like the Greeks!) είπε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ στις 19 Απριλίου του 1941.
Έγιναν ήρωες, οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, όπως εσείς, όπως εμείς, που ενώ φαντάζουν αδιάφοροι, σε κάποια κρίσιμη προσωπική ή δημόσια ιστορική καμπή, παίρνουν τη πρωτοβουλία και αναλαμβάνουν δράση, αψηφώντας την όποια απώλεια ή τον κίνδυνο.
Έτσι και σήμερα, μέσα στο γενικό ξεπεσμό που ζούμε ως κοινωνία, στα όρια της χρεοκοπίας (οικονομικής, πολιτικής και ηθικής), γίνεται ξεκάθαρο πως αν τυχόν χρειαστεί, πάλι οι Έλληνες θα λειτουργήσουν ως ήρωες. Έτσι επιτάσσει η ιστορία της φυλής μας. Ας ευχηθούμε πως δεν θα χρειαστεί να το αποδείξουμε ξανά.
Ας γίνουν οι αγώνες όλων όσων θυσιάστηκαν για την Ελλάδα μας στο έπος του 1940, το δικό μας παράδειγμα αδούλωτης ελληνικής ψυχής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου