25 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΝΑΣΤΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΙΤΣΑ)
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Στις 7 Νοεμβρίου καλούμαστε όλοι στις κάλπες για να αναδείξουμε τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη στους Δήμους και στις Περιφέρειες.
Πάντα θεωρούσα ότι οι δημοτικές εκλογές έπρεπε να ως γνώμονα μόνο την ικανότητα και την δυνατότητα των υποψηφίων, να προσφέρουν στην πόλη μας.
Και ακόμα το πιστεύω.
Όμως αυτή την φορά οι εκλογές, έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Ο Καλλικράτης με την διεύρυνση των Δήμων από την μία και η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας από την άλλη, δίνουν άλλο χρώμα και διάσταση στις εκλογές.
Για τον Καλλικράτη χρειαζόμαστε άτομα με αγάπη για την περιοχή μας, άτομα ικανά και ανιδιοτελή, άτομα ταπεινά με ανοιχτές πόρτες σ’ όλους τους συμπολίτες μας.
Ο Δήμος Αγρινίου πλέον γίνεται τεράστιος.
Η αλαζονεία, η νοοτροπία ότι ο Δήμος είναι το δικό μας μαγαζί,
η δική μας επιχείρηση, δεν χωράει στον Καλλικράτη.
Η χρήση των ψήφων των δημοτών στις δημοτικές εκλογές, σαν σκαλοπάτι για μελλοντικό βουλευτικό αξίωμα, δεν χωράει στον Καλλικράτη.
Γιατί αυτά εισπράττουμε από τις δημοτικές αρχές τόσα χρόνια, καλυπτόμενοι κάτω από τον προοδευτικό, σοσιαλιστικό μανδύα.
Οι δημοτικοί άρχοντες δεν καταλάβαιναν ότι βρίσκονται σ’ αυτή την καρέκλα για να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες, για να γίνουν η δική μας φωνή, για να προσπαθήσουν να λύσουν τα δικά μας προβλήματα. Να προσπαθήσουν βρε αδελφέ, να μην τα προσπεράσουν.
Κι αν δεν τα έχουν καταφέρει στον μέχρι τώρα Δήμο Αγρινίου, τι θα γίνει με τον διευρυμένο?
Δεν θέλουμε Δημοτικούς Άρχοντες «εργολάβους δημοσίων έργων» μόνο.
Θέλουμε Δημοτικούς Άρχοντες να ενδιαφέρονται για όλους τους δημότες ανεξαιρέτως πολιτικών πεποιθήσεων.
Θέλουμε Δημοτικούς Άρχοντες να ενδιαφερθούν για την ανεργία των νέων μας, των γυναικών μας, των 45άρηδων και 50άρηδων που μένουν ξαφνικά άνεργοι.
Θέλουμε Δημοτικούς Άρχοντες να ενδιαφερθούν για τις επιχειρήσεις που κλείνουν
στην πόλη μας.
Θέλουμε Δημοτικούς Άρχοντες να ενδιαφερθούν για την μόρφωση και άθληση των παιδιών μας.
Θέλουμε Δημοτικούς Άρχοντες να ενδιαφερθούν για την ανάπτυξη και βιώσιμη οικονομική λειτουργία της πόλης μας.
Θέλουμε Δημοτικούς Άρχοντες να ενδιαφερθούν για την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας.
Θέλουμε Δημοτικούς Άρχοντες να ενδιαφερθούν για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.
Όσο για την οικονομική κρίση, γνωρίζουμε όλοι ότι έγιναν λάθος χειρισμοί. Και καλούμαστε πάλι εμείς οι πολίτες να πληρώσουμε, πάλι εμείς να κάνουμε θυσίες για να καλύψουμε αυτά που φάγανε μερικοί. Γιατί ξέρουμε όλοι, ότι δεν τα φάγαμε μαζί.
Τα φάγανε ορισμένοι και τα φάγανε μόνοι τους. Και πρώτα απ’ όλους έπρεπε αυτοί να πληρώσουν. Κι όμως, παραμένουν στο απυρόβλητο.
Δίνοντάς τους λοιπόν ξανά την ψήφο μας, τους επικροτούμε, τους επιβεβαιώνουμε ότι καλά πράττουν και τους προτρέπουμε να συνεχίσουν. Και δεν είναι ανάγκη να μας φτάσουν στην εξαθλίωση για να αντιδράσουμε. Τώρα μπορούμε να τους στείλουμε το μήνυμα. Τώρα μπορούμε να τους δώσουμε με την ψήφο μας να καταλάβουν ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουν να μας συρρικνώνουν οικονομικά, πολιτιστικά, ηθικά. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μας εξευτελίζουν!!!

ΝΑΣΤΟΥΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΙΤΣΑ)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου